Kvalitet i aktivitet

Den gode klubbhverdag for alle

2014-12-18
admin

For å heve kvaliteten i norske fotballklubber, på alt fra treninger, lags- og spillerutvikling, sosial samhold, økonomisk styring, anlegg, etc har Norges fotballforbund studert hva slags tiltak som finnes i Europa. Resultatet ble utviklingsprogrammet NFF Kvalitetsklubb, med tre utviklingsnivåer som anerkjenner god kvalitet i klubben. Dette bygger videre på «Klubben som sjef»-filosofien, men representerer en enda større helhet og en klar struktur.

Av de 177 klubbene som tilhører Oslo fotballkrets er Jutul fotball, som en av 15 klubber, plukket ut for deltagelse i NFF Kvalitetsklubb i 2014/15. Jutul fotball vil bli tildelt 1-2 prosessveiledere som sammen med fotballstyret vil arbeide med en utviklingsprosess frem mot en forhåpentligvis sertifisering i mai 2015.

For å skape mere og bedre aktivitetstilbud kreves det;

* At Jutul fotball har felles verdier, visjoner og mål

* At Jutul fotball er godt organisert

* At ledere og trenere i Jutul fotball har tilstrekkelig kompetanse

* A Jutul fotball disponerer nok baner

* At Jutul fotball har gode sosiale arenaer

* At Jutul fotball har nedfelte planer og vedtak som er en naturlig rettesnor for alle i klubben

Målet skal være at det ikke skal være tilfeldighetene som rår med hensyn til tilbud. Jutul fotball skal ha et likeverdig, trygt og tilpasset tilbud om spilleren er 6, 11, 14, 25 eller 40 år. Den viktigste forutsetningen for å få til dette er å ha en lederstyrt klubb: ”Klubben som sjef!” skal tilrettelegge for at trenerne får gjort en god jobb med spillerne. Samtidig skal ”Klubben som sjef!” se til at alle trenerne får de samme forutsetningene for å gjøre jobben til det beste for alle i fotballgruppen. En kvalitetsklubb har et likeverdig, trygt og tilpasset tilbud til alle som har lyst til å spille fotball.

Likeverdighet: Alle skal gis like muligheter til a kunne delta, uavhengig av alder, kjønn, ferdighetsnivå eller kulturell bakgrunn

Trygt: Alle skal tas godt vare på og aktiviteten skal skje i trygge og sikre omgivelser

Tilpasset: Alle spillerne skal få et fotballtilbud tilpasset egne ferdigheter, ambisjoner og nivå

Alle: Alle gutter og jenter i det naturlige nedslagsfeltet til klubben skal få et fotballtilbud

Norges fotballforbund og Oslo fotballkrets stilte naturlig nok ikke krav til at Jutul fotball oppfylte alle punkter innen utviklingsprosessen startet, men var klar på at man måtte vise og dokumenter evne og vilje til å oppnå de kvalitetskrav som ble krevet – og det har vi gjort!

2015 vil bli spennende og utviklende for Jutul fotball til best efor alle som, på en eller annen måte, er involvert i fotballgruppen.  

 

 

Kalender

Januar
MTOTFLS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket